Текстура на пумпа за нуркање

- 2021-06-16-

Пумпите за нуркачки бунари се користат под вода, а изградбата на работа е особено различна, а добро користената потопна пумпа е составена од тело на пумпа, цевка за вода, седиште за пумпа, потопен мотор и уред за заштита од стартување. Телото на пумпата е работен дел од потопната пумпа, која е составена од дел од делот за водоснабдување, водечка обвивка, колега, вратило на пумпата и работно коло. Сите добро користени компоненти за потопна пумпа се изработени од материјали од нерѓосувачки челик, од кои сите не се контаминирани со контрола на квалитетот на водата, за да се обезбеди отпорност на корозија, отпорност на абење, намалување на оперативните трошоци на пумпата за вода, правење пократки трошоци за обновување. Добро користената нуркачка пумпа е цврста и издржлива
Добро користената потопна пумпа треба да се провери дали бунарот за вода е во согласност со условите на пумпата, имено дијаметарот на бунарот, квалитетот на вертикалниот и wallидот на бунарот и хидростатичкото ниво, нивото на водата, водоснабдувањето и квалитетот на водата. Ако не ги исполнувате условите за употреба, треба да преземете соодветни мерки, инаку не можете да ја спуштите пумпата. Исто така, проверете дали опремата за напојување и линијата за напојување обезбедуваат нормално функционирање на електричната пумпа, дали напонот и фреквенцијата на напојување ги исполнуваат условите за употреба. Запознаени со упатството за инсталација, бунарите на новата вежба треба да бидат добро уредени, откако ќе го исчистите песочниот песок во вода, може да се инсталираат во добро користената потопна пумпа.