Дефиниција за пумпа за длабоки бунари и нејзина примена

- 2021-09-07-

Пумпа за длабоко бунаре машина за подигнување вода директно поврзана со мотор и пумпа за вода. Погоден е за вадење подземни води од длабоки бунари, а може да се користи и во проекти за подигање на вода како што се реки, резервоари и канали. Главно се користи за обработливо земјиштеПумпа за длабоко бунаре машина за подигнување вода директно поврзана со мотор и пумпа за вода. Погоден е за вадење подземни води од длабоки бунари, а може да се користи и во проекти за подигање на вода како што се реки, резервоари и канали. Главно се користи за обработливо земјиштеirrigation and water for people and livestock in Plateau and mountainous areas, as well as water supply and drainage in cities, factories, railways, mines and construction sites. Because the пумпа за длабоки бунари is operated by the motor and water pump body directly submerged in the water, its safety and reliability will directly affect the use and working efficiency of the пумпа за длабоки бунари. Therefore, the пумпа за длабоки бунари with safe, reliable and high performance has also become the first choice.

Во системот за климатизација на топлинска пумпа со извор на подземна вода, снабдувањето со вода на една пумпа за длабоко бунар често може да ја задоволи потребата за вода од две или повеќе единици за топлинска пумпа. Меѓутоа, во вистинското работење, откриено е дека единицата за топлинска пумпа работи со делумно оптоварување најчесто, додека пумпата за длабоки бунари работи со полн товар, што резултира со големо зголемување на трошоците за електрична енергија и вода.

Со својот извонреден ефект за заштеда на енергија и сигурен режим на контрола, технологијата за регулирање на брзината со променлива фреквенција е широко користена во пумпите за вода и вентилаторите во системот за климатизација, а нејзината технологија е исто така релативно зрела. Сепак, примената на водоснабдување со длабока бунарска пумпа во системот за климатизација на подземните води со топлинска пумпа е ретка, но е сосема неопходна. Пилот -истрагата за примена на топлинска пумпа со извор на подземни води во Шенјанг покажува дека во системот за климатизација на топлинска пумпа со извор на подземни води, кога капацитетот на топлинска пумпа е мал, снабдувањето со вода на една длабока пумпа за бунари може да ја задоволи побарувачката за вода од два или повеќе единици за топлинска пумпа. Во вистинската работа, се утврдува дека единицата за топлинска пумпа работи со делумно оптоварување најчесто, додека пумпата за длабоки бунари работи со полн товар, што резултира со големо зголемување на трошоците за електрична енергија и вода. Затоа, примената на технологија за регулација на брзината на водоснабдување со променлива фреквенција на водоснабдување во системот за топлинска пумпа со извори на подземни води има голем потенцијал за заштеда на енергија.

Методот за контрола на температурната разлика е усвоен запумпа за длабоки бунари. Since the outlet water temperature of the evaporator must not be too low under the heating condition of the heat pump unit, a temperature sensor is set on the return water pipe of the пумпа за длабоки бунари, and the set temperature is TJH. When the return water temperature at the water source side of the well is greater than TJH value, the пумпа за длабоки бунари controller sends a signal to reduce the current frequency to the frequency converter. The frequency converter will reduce the frequency of the input power supply, the number of revolutions of the пумпа за длабоки бунари will be reduced accordingly, and the water supply volume, shaft power and motor input power of the pump will also be reduced, so as to achieve the purpose of energy saving. When the return water temperature at the water source side is lower than the TJH value, increase the frequency for adjustment